Dessert tips !
Det va länge sen jag la in ett matlagningstips ;) fast idag är det ju då dessert tips, men det är ju nästan samma sak , you get it! xD
Dagens dessert tips är då Chocklad Fondant :)
Mkt lätt att göra, tkr jag då iaf! och detta rescept är till 8 pers.
200 g rumstempurerat smör
1 DL strösocker
200 g mörk choklad (64-70% kakao)
4 ägg+ 4äggulor
1 Dl vetemjöl
1. sätt på ugnen på 200 grader
2. vispa smör och socker i en bunke. (tips el visp)
3. Hacka och smält chokladen i mikro eller vattenbad är du då lite smart så sätter du på chokladen medan du vispar smör och socker ;) lite effektivare. rör sedan ner den i bunken.
4. vispa upp ägg ocg äggulor i seperat bunke. blanda ner det i chokladsmeten. vänd i mjölet.
5. smöra 8 formar a' 1 1/2 dl och lägg gärna en rundel bakplåtspapper i botten. häll i smeten.
Mitt tips här för att slippa krångla till det är att ta stora muffinsformar å hälla i smeten i , blir mkt lättare.
6. grädda mitt i ugnen i 8-10 min. fondanterna ska vara rinniga i mitten. ta ut och svalna. skär loss kanterna och vänd upp på assiter ( har du muffinsformar låt dem sitta i formarna)
7. servera direkt med hallon, vaniljglass eller lättvispad grädde :)
Mitt dekerations tips här om man har dem i mufinsformar är att ta en liten sil och lägga i vanilj socker å strö över, sen spritsa grädde i en snygg krumelur på fondanterna. Sen ta en sil igen och strö över grädden, eller smälta mörk blockchoklad och spritsa krumelurer på ett bakplåts papper å låta det stelna och sen sätta dem i grädden ;) sjukt najjs blire ;D
såhär ser dem ut fast här är den inte dekorerad då ;) å bilden är inte överdriven för den ser verkligen så rinnig å god ut rrrhr ;D
Chokladfondant är en chokladälskares drömefterrät. och jag är stor choklad älskare, så jag rekomenderar er som älskar choklad att testa denna. det bara smälter i munnen mums! :)
det va dagens dessert tips, perfekt dessert ! :*
enjoy!
Dagens dessert tips är då Chocklad Fondant :)
Mkt lätt att göra, tkr jag då iaf! och detta rescept är till 8 pers.
200 g rumstempurerat smör
1 DL strösocker
200 g mörk choklad (64-70% kakao)
4 ägg+ 4äggulor
1 Dl vetemjöl
1. sätt på ugnen på 200 grader
2. vispa smör och socker i en bunke. (tips el visp)
3. Hacka och smält chokladen i mikro eller vattenbad är du då lite smart så sätter du på chokladen medan du vispar smör och socker ;) lite effektivare. rör sedan ner den i bunken.
4. vispa upp ägg ocg äggulor i seperat bunke. blanda ner det i chokladsmeten. vänd i mjölet.
5. smöra 8 formar a' 1 1/2 dl och lägg gärna en rundel bakplåtspapper i botten. häll i smeten.
Mitt tips här för att slippa krångla till det är att ta stora muffinsformar å hälla i smeten i , blir mkt lättare.
6. grädda mitt i ugnen i 8-10 min. fondanterna ska vara rinniga i mitten. ta ut och svalna. skär loss kanterna och vänd upp på assiter ( har du muffinsformar låt dem sitta i formarna)
7. servera direkt med hallon, vaniljglass eller lättvispad grädde :)
Mitt dekerations tips här om man har dem i mufinsformar är att ta en liten sil och lägga i vanilj socker å strö över, sen spritsa grädde i en snygg krumelur på fondanterna. Sen ta en sil igen och strö över grädden, eller smälta mörk blockchoklad och spritsa krumelurer på ett bakplåts papper å låta det stelna och sen sätta dem i grädden ;) sjukt najjs blire ;D
såhär ser dem ut fast här är den inte dekorerad då ;) å bilden är inte överdriven för den ser verkligen så rinnig å god ut rrrhr ;D
Chokladfondant är en chokladälskares drömefterrät. och jag är stor choklad älskare, så jag rekomenderar er som älskar choklad att testa denna. det bara smälter i munnen mums! :)
det va dagens dessert tips, perfekt dessert ! :*
enjoy!
Kommentarer
Postat av: Frida
lite mer mmmhm i livet! Det måste jag testa :D
Trackback