Kanel bullens dag! ;*
Hejsan :)
Idag har det vart en helt okej dag i skolan :) haft ARL , näringslära å storkök :) idag gjorde jag pizzasallad och rullade köttbullar i köket. Najjs det :) Har inte hunnit göra så mycket än :D håller på att baka kanel bullar såhär på kanelbullens dag ;) så tänkte lägga upp ett kanel bulle tips idag! :D
Kalas goda kanaljbullar:
ca 30 st
5 dl mjölk
50g jäst
150 g rumstemperureat smör
2 dl strösocker
2 tsk nystött kardemumma
1/2 tsk salt
1 ägg
ca 14 dl vetemjöl
FYLLNING:
150 g smör
1 dl strösocker
2-3 msk kanel
2 tsk vanilj socker
PENSLING OCH GANERING
Ägg
strösocker
1. värm mjölkn fingervarm och lös upp jästen i den. klicka i smöret och tillsätt sockret, kardemumman, saltet, ägget och mjölet. knåda till en smidig deg och låt jäsa i 75 min.
2. fyllning: blanda smöret med sockret, kanelen och vaniljsockret ställ åt sidan.
3. stjälp upp degen på ett mjölat bord och dela den i två lika stora delar. kavla ut varhe del till en platta ca 40 X 30 cm.
4. bre ut ett jämnt lager fyllning på degplattorna. vik degen dubbel på längden och skär i 2-3 cm breda remsor. tvinna varje remsa ett par varv, vik in ändarna undertill och lägg varje knut i en form.
5. sätt ugnen på 225 grader låt bullarna jäsa under bakduk 30 min.
6. pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på rejält med pärlsocker. grädda mitt i ugnen 8-10 min. låt bullarna kallna på galler under bakduk.
As söta goda bullar med vaniljsmak mumma ;)
Nu ska jag snart hem till mitt hjärta så fort bullarna är klara så blir han och hans pappa glada när dom får lite bullar i sig hihi ;*
pysss ;*
Idag har det vart en helt okej dag i skolan :) haft ARL , näringslära å storkök :) idag gjorde jag pizzasallad och rullade köttbullar i köket. Najjs det :) Har inte hunnit göra så mycket än :D håller på att baka kanel bullar såhär på kanelbullens dag ;) så tänkte lägga upp ett kanel bulle tips idag! :D
Kalas goda kanaljbullar:
ca 30 st
5 dl mjölk
50g jäst
150 g rumstemperureat smör
2 dl strösocker
2 tsk nystött kardemumma
1/2 tsk salt
1 ägg
ca 14 dl vetemjöl
FYLLNING:
150 g smör
1 dl strösocker
2-3 msk kanel
2 tsk vanilj socker
PENSLING OCH GANERING
Ägg
strösocker
1. värm mjölkn fingervarm och lös upp jästen i den. klicka i smöret och tillsätt sockret, kardemumman, saltet, ägget och mjölet. knåda till en smidig deg och låt jäsa i 75 min.
2. fyllning: blanda smöret med sockret, kanelen och vaniljsockret ställ åt sidan.
3. stjälp upp degen på ett mjölat bord och dela den i två lika stora delar. kavla ut varhe del till en platta ca 40 X 30 cm.
4. bre ut ett jämnt lager fyllning på degplattorna. vik degen dubbel på längden och skär i 2-3 cm breda remsor. tvinna varje remsa ett par varv, vik in ändarna undertill och lägg varje knut i en form.
5. sätt ugnen på 225 grader låt bullarna jäsa under bakduk 30 min.
6. pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på rejält med pärlsocker. grädda mitt i ugnen 8-10 min. låt bullarna kallna på galler under bakduk.
As söta goda bullar med vaniljsmak mumma ;)
Nu ska jag snart hem till mitt hjärta så fort bullarna är klara så blir han och hans pappa glada när dom får lite bullar i sig hihi ;*
pysss ;*
Kommentarer
Trackback